U bevindt zich hier: 

>> Massage behandelingen  >> Holistische massage 

    

  

Holistische massage

 

Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent.

Wat is holistische massage?
Holistische massage is een bijna meditatieve manier van masseren. De massage kenmerkt zich door een langzaam en traag tempo die uitnodigt om met aandacht te voelen. Er blijkt vaak meer te voelen dan gedacht. Het lichaam is immers eerlijk over hoe je je voelt. Het liegt niet en brengt je in het ‘hier en nu’.

Natuurlijk is een holistische massage ontspannend en heerlijk om te krijgen, echter de massage werkt ook als het ware als een vergrootglas. Het vergroot wat er al is. Dat kan iets prettigs zijn, maar ook vermoeidheid of een aanwezige emotie kunnen worden geraakt.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van diverse massagetechnieken zoals klassieke -, energetische - en chakramassage. Tevens maak ik gebruik van gesprekstechnieken zoals focussen en visualiseren.

Uitgangspunt
Het holistische model neemt de hele mens als uitgangspunt en spreekt de eigen vermogens en activiteiten van de cliënt aan om de genezing van binnen uit te bevorderen. Klachten en ziekten worden niet gezien als een losstaand verschijnsel, maar als signaal van iets dat op een ander niveau speelt. Dat kan zijn op fysiek-, mentaal-, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau.

Het ‘weg’ masseren van een klacht zonder naar de oorsprong te kijken ontneemt de cliënt de kans om bewust te worden van de ware reden of boodschap van het symptoom. Bij holistische massage wordt er aandacht besteed aan de gevoelservaringen voor, tijdens en na de massagebehandeling. Men kan zich zo bewuster worden van de verschillende aspecten. Vaak zie je dat de oorspronkelijke klacht verdwijnt, omdat het signaal niet meer nodig is.