U bevindt zich hier: 

>> Massage behandelingen  >> Stoelmassage 

    

  

Stoelmassage

 

De stoelmassage, een massage uitgevoerd op een speciaal ontworpen stoel, is al eeuwen oud en komt oorspronkelijk uit Japan.

Drukpunten in hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen worden gemasseerd. Deze punten zijn bekend vanuit de acupunctuur. Door spanning, stress, verkeerde (werk)houding komen er vaak blokkades voor in deze gebieden. Door deze massage ontstaat er een betere doorstroming van bloed, lymfe en energie waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen beter verloopt. Dat maakt dat er meer ‘ruimte’ ontstaat waardoor je je weer energieker voelt. Ik geef stoelmassage beurzen, evenementen en bedrijven.

Bij stoelmassage worden drukpunten in hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen gemasseerd. Deze punten zijn bekend vanuit de acupunctuur. Door deze massage ontstaat er een betere doorstroming van bloed, lymfe en energie waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen beter verloopt.

De massage op de speciaal ontworpen massagestoel duurt 20 minuten. Je kunt de kleren aanhouden tijdens de massage.

 

De voordelen op een rij

- In 15 minuten ontspannen, helder, fit en energiek.
- Een drukpuntmassage van hoofd, schouders, nek, rug, armen en handen.
- Verminderd stress en klachten door verkeerde (werk)houding.
- Bevordert de circulatie; betere aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
- Laagdrempelig: de massage wordt over de kleren heen gegeven.
- Speciaal ontworpen massagestoel voor optimale ontspannen houding.
- Lichaamsbewustzijn wordt vergroot.

 

Balans
Door een verkeerde houding, veel computerwerk met steeds herhaalde bewegingen of door werkdruk kan er op de werkplek stress ontstaan. Stress kan leiden tot klachten als hoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten, pijnlijke armen, ellebogen en polsen en concentratieverlies. In het begin, als de klachten nog gering zijn, gaat men meestal door omdat het ‘committent’ met het bedrijf groot is. Als de klachten echter verergeren heeft dit zeker zijn invloed op de gezondheid, het werkplezier en het welbevinden van de werknemer. Deze klachten kunnen overgaan in een gevoel van overbelasting en uiteindelijk uitmonden in ziekte en uitval.